Wat is Rudraksha?

 

De naam ‘Rudraksha’ komt voort uit de hindoeïstische mythologie en betekent de tranen van Shiva. Het verhaal is dat God Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid en liet tranen van medeleven opkomen. De tranen kristaliseerden na het raken van de aarde en veranderde in Rudraksha bomen (Eleocarpus).  Sindsdien zijn het heilige bessen die worden gebruikt voor het maken van mala’s. De Eleocarpus  bomen zijn te vinden in de Himalaya gebergte in India en Nepal, maar ook in Maleisie en Zuidoost-Azie. Rudraksha zijn dus de zaden van de vruchten van de Rudraksha boom.

Rudraksha bes Mente Espiritu

 

Al eeuwen  lang worden Rudraksha`s spiritueel gedragen en gebruikt voor o.a. puja en meditaties door de Hindoe`s, maar ook door Boedhisten. 
Rudraksha kralen worden als zeer heilig en genezend beschouwd. Rudraksha`s verlenen de drager rust en helderheid.
Ook geeft het verkoeling aan het lichaam en beschermt de Rudraksha tegen negatieve klachten en gedachten.
Rudraksha`s worden ook als Ayurvedisch medicijn gebruikt. Ayurveda wordt nu pas een beetje bekend in het westen, maar is vooral een levensstijl uit India.
Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn het zeldzaamst en meest kostbaar.
Elke kraal heeft een aantal  parten aan de buitenkant, die Mukhi’s of muksha`s worden genoemd. Het aantal Mukhi’s variëert van één tot 21. Elk nummer heeft een eigen betekenis en kent specifieke eigenschappen met bijhorende voordelen. Nummer 1 t/m 12 zijn gekoppeld aan de sterrenbeelden.

De Rudraksha kraal voor de mala’s zijn degene met vijf Mukhi’s, de kraal die Shiva vertegenwoordigt. 
Het is de meest gewilde kraal en wordt meestal gebruikt in mala’s die om de hals worden gedragen.
Wanneer Rudraksha`s worden geoogst, worden deze in dezelfde richting geboord, omdat men erin geloofd dat de prana (de energie) zo in elke kraal behouden blijft.

Rudraksha Mala Spirit

 

note: teksten mogen niet worden gekopieërd en gebruikt zonder schriftelijke toestemming van mente-espíritu.

Sorteer op
Sorteer op
© 2020 - 2021 Mente Espiritu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel