Chalcedoon blauw Brazilië

Vorige Artikel 16 van 60 Volgende
€ 6,50 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

√ Gratis bezorgd vanaf €50  
√ Binnen 1 - 6 werkdagen in huis 
√ Ophalen in Hilversum mogelijk
 

Blauwe Chalcedoon uit Brazilië.

Chalcedoon behoort ook tot de Kwarts familie, net als de bergkristal, rozenkwarts en Amethist. 

Het is een zeer zuivere kwarts die eigenlijk wit is. De mooie blauwe kleur van deze chalcedoon is een gevolg van een natuurkundig verschijnsel dat ontstaat door de microkristallijne structuur van de steen.

De microscopisch kleine kristallen verstrooien het invallende licht: het blauwe deel van het kleurenspectrum worden veel meer verstrooid dan het rode deel. Het gevolg: wij zien de witte steen als blauw. Ditzelfde is ook het geval bij ijs en sneeuw.  Is jou dat ook welleens opgevallen? 

Chalcedoon wordt veel gevonden bij holtes en breuken in gesteente. Een streeppatroon ontstaat als de steen uit stromend kiezelzuur ontstaat. Wordt hij in stilstaand kiezelzuur gevormd, dan is hij gelijkmatig doorschijnend en zonder bandering.

Chalcedoon is als het ware een opvulmiddel in holle ruimtes van gesteentes. Als een pleister bedekt en vult het vaak gaten en scheuren.
Chalcedoon helpt als het ware rotsen en stenen te helen.
De mooie blauwe kleur van deze chalcedoon is een gevolg van een natuurkundig verschijnsel dat ontstaat door de microkristallijne structuur van de steen.

Blauwe Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren en op de welbespraaktheid, dus het vermogen om je goed te kunnen uiten en het taalvermogen. De Blauwe Chalcedoon maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.

De Blauwe Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om bij je te hebben tijdens examens.

De Blauwe Chalcedoon heeft een positieve invloed op de schouders, keel, longen, amandelen, stembanden, strottenhoofd, verkoudheid, griep, bijholten, heesheid, ademhaling, astma, bronchitis, allergieën, hooikoorts, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en diabetes.
Het bevordert een gezonde zwangerschap en stimuleert de melkproductie bij het geven van borstvoeding.

Sterrenbeeld: Kreeft en Steenbok
Chakra: Keelchakra.

Foto is ter indicatie, je ontvangt een soortgelijk product van dezelfde kwaliteit.


* Spirituele informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is berust op de ervaringen van o.a. therapeuten en gebruikers. De genoemde eigenschappen zijn niet bedoeld om adviezen, behandelingen of diagnose door een gekwalificeerd arts of therapeut te vervangen. (zie disclaimer)
Copyright: Alle foto's zijn gemaakt door en eigendom van Mente Espíritu. Teksten en foto's mogen dus niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van ons.

Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,010 Kg
© 2020 - 2021 Mente Espiritu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel